Surabaya
Indonežansko - Kineski restoran

Surabaya

Ponosno kombinujemo nasleđe istočnjačke kuhinje sa savremenim inovacijama kako bismo vam doneli nezaboravne ukuse koji će vas povesti na putovanje kroz vreme i prostor.

Ambijent...

Tokom (29) godina prisustva na turističkoj mapi novog sada, ali i mnogo šire, Surabaya je postao prepoznatljiv restoran indonežansko – kineske kuhinje.
Daleku i drevnu kulturu preneli smo u unutrašnji i spoljni prostor našeg restorana, a svakodnevno radimo i težimo tome da sve stvoreno pre četvrt veka iz dana u dan izgleda sve interesantnije i prijatnije čulima naših gostiju .

Ponuda jela...

Indonežansko-kineska ishrana predstavlja ukusnu i raznoliku kombinaciju indonežanske i kineske kuhinje, koja je duboko ukorenjena u istoriji i kulturi ovih zemalja. Ova izvanredna fuzija jela donosi spoj začina, tekstura i ukusa koji osvajaju srca gurmana širom sveta.

Ova jedinstvena kombinacija prožima bogatstvo i raznolikost sastojaka koje obe zemlje nude. Tipična indonežansko-kineska jela često kombinuju sveže morske plodove, povrće i različite vrste mesa, poput piletine, svinjetine i škampa. Kako bi se postigla savršena ravnoteža ukusa, koriste se najrazličitiji začini, što rezultira hrskavim i aromatičnim jelima koja zadovoljavaju sva čula.

Osim specifičnih jela, indonežansko-kineska ishrana ima i svoje tradicionalne običaje i ceremonije pri serviranju hrane. Naime, društvena interakcija tokom obroka ima poseban značaj, a deljenje jela sa porodicom i prijateljima predstavlja važan deo ovog kulinarskog iskustva. S obzirom na bogatstvo i raznolikost ponude, ova kuhinja nudi nešto za svakoga, od ljubitelja pikantnih jela do onih koji preferiraju blage ukuse.

Dubina ukusa...

Jedan od najprepoznatljivijih aspekata indonežansko-kineske kuhinje je težnja ka harmoniji slatko-kiselog ukusa. Pored toga, karakteristični začini poput kecap manis (slatki soja sos) i susama često se koriste za dodatnu dubinu ukusa i jedinstveni kulinarski potpis.

Dragi novosađani i gosti Novog Sada uživajte u specijalitetima i ambijentu našeg restorana. Domaćin i osoblje će vam svojom ljubaznošću i stručnošću to omogućiti.

Dragan Pavlović
Osnivač